ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Κοζάνη συνδυάζει τον μοντέρνο τρόπο ζωής, με τη νοσταλγική γοητεία των περασμένων χρόνων
και την αγροτική κληρονομιά. Η πόλη έχει έντονη νυχτερινή ζωή αλλά και ξεχωριστά αξιοθέατα.

Αξιοθέατα Κοζάνη - Anesis Hotel

Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου

Τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο, μια από τις ωραιότερες βυζαντινές εκκλησίες της Ελλάδας, που θεμελιώθηκε το 1664 και ανακαινίστηκε το 1721. Εσωτερικά ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από το ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις τοιχογραφίες του.

Ιστορικό Λαογραφικό & Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το φημισμένο Ιστορικό Λαογραφικό και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, έργο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών του νομού Κοζάνης. Στεγασμένο σε τετραώροφο κτίριο μακεδονικής αρχιτεκτονικής, δίνει στοιχεία από την ιστορία της πόλης, από την χλωρίδα και πανίδα της και από την πλούσια λαϊκή παράδοση.

πολυτελη διαμονη στη Κοζάνη - Anesis Hotel
Αξιοθέατα Κοζάνη - Anesis Hotel

Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας

Το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας, ένα πρωτότυπο Μουσείο του Δήμου Κοζάνης με φωτογραφίες, αντικείμενα και έντυπα που καταγράφουν τη σύγχρονη τοπική ιστορία, με επίκεντρο τη δεκαετία 1940 και κυρίως τα κατορθώματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίσταση στη Δυτική Μακεδονία.

Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τη Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, που ιδρύθηκε το 2ο μισό του 17ου αιώνα και διαθέτει σήμερα πάνω από 120,000 τόμους μεταξύ των οποίων κάποια εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμα αποκτήματα, όπως χειρόγραφα, έντυπα, λυτά, κώδικες, αρχέτυπα και παλαιότυπα.

Αξιοθέατα Κοζάνη - Anesis Hotel
αξιοθέατα κοζάνη - Anesis Hotel

Αρχαιολογικό Μουσείο Κοζάνης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κοζάνης, στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο, γνωστό ως Παναγιωτίδειο Αρχοντικό. Περιλαμβάνει γλυπτά, επιγραφές, αγάλματα, ανάγλυφα, πήλινα αγγεία, ειδώλια και κοσμήματα που χρονολογούνται από την Παλαιολιθική έως τη Ρωμαϊκή περίοδο.

Χαρτοθήκη Κοζάνης

Την Χαρτοθήκη Κοζάνης, ένα μορφωτικό πόλο έλξης, που στεγάζεται στο συντηρημένο αρχοντικό Λασσάνη. Κορυφαία θέση κατέχει η δωδεκάφυλλη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή (1796-1797).

ξενοδοχειο κοζανη κεντρο - Anesis Hotel
TOP