ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η πόλη της Κοζάνης βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα και είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο
700 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στους πρόποδες του Βέρμιου και με το πανέμορφο ποτάμι του Αλιάκμονα στη νότια
πλευρά της. Παρά το ορεινό της κλίμα, η περιοχή είναι ιδιαίτερα εύφορη και με πλούσια κοιτάσματα λιγνίτη και εκμεταλλεύσιμου χρωμίτη.

αξιοθέατα Κοζάνη - Anesis Hotel

Εκτός από την προσφορά της Κοζάνης στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, είναι επίσης και τόπος παραγωγής του περίφημου κρόκου, μαρμάρων και εξειδικευμένων βιοτεχνικών ειδών. Γι’ αυτό και η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι εμπορικοί αντιπρόσωποι και επαγγελματίες των σχετικών κλάδων και το Anesis Hotel ανάμεσα στα ιδανικότερα ξενοδοχεία στην Κοζάνη.

Η γραφική πόλη της Κοζάνης αποτελεί το πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο, όπως και οδικό κόμβο της ευρύτερης περιφέρειας, ενώ φιλοξενεί και το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Η Κοζάνη συνδυάζει τον μοντέρνο τρόπο ζωής, με τη νοσταλγική γοητεία των περασμένων χρόνων και την αγροτική κληρονομιά.

Η πόλη έχει έντονη νυχτερινή ζωή, με πολλά εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ. Η Δυτική Μακεδονία είναι μια από τις πιο όμορφες περιφέρειες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα στο Νομό Κοζάνης, οι διαδρομές στην αρχαία Αιανή, στη Βλάστη, στο καταπράσινο Βελβεντό, στη Λίμνη Πολυφύτου και στη γραφική Σιάτιστα θα μείνουν αξέχαστες στη μνήμη των περιηγητών.

Το Anesis Hotel διαθέτει ευρύχωρα, προσεγμένα και οικονομικά δωμάτια στην Κοζάνη και λόγω της πλεονεκτικής του τοποθεσίας, σας προσφέρει την δυνατότητα να εξερευνήσετε όλη την περιοχή.

αξιοθέατα Κοζάνη - Anesis Hotel

Περιηγηθείτε..

Καμπαναριό του Αγίου Νικολάου

Στο Καμπαναριό του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το 1885, το ρολόι όπως το λένε οι Κοζανίτες. Σήμα κατατεθέν της πόλης και σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους κατοίκους.

Επισκοπείο

Στο Επισκοπείο, εξ ολοκλήρου λιθόκτιστο οικοδόμημα, η ανέγερση του οποίου άρχισε στα μέσα του 18ου αιώνα.

Εκπαιδευτήρια

Σε κτίρια νεοκλασικού ή μακεδονικού ρυθμού που σήμερα στεγάζονται εκπαιδευτήρια: το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, το πρώην θηλέων και σήμερα 5ο και 15ο Δημοτικό, καθώς και το κτίσμα που αποτελούσε μέρος του Επισκοπείου και σήμερα φιλοξενείται το 1ο Δημοτικό.

Δημοτικό Ωδείο

Στο Δημοτικό Ωδείο, στο νεοκλασικό αρχοντικό Δρίζη, με σχολές Ενόργανων, Μονωδίας και Ανώτερων θεωρητικών.

Aρχοντικά των Λασσάνη και Βούρκα

Στα μακεδονικής αρχιτεκτονικής αρχοντικά του Λασσάνη και του Γρ. Βούρκα. Το τελευταίο είναι το καλύτερα διατηρημένο αρχοντικό της πόλης, χτισμένο το 1762.

Εθνική Τράπεζα

Στο κτίριο που στεγάζει την Εθνική Τράπεζα, νεοκλασικού ρυθμού.

TOP